PODZIM 2010 

Běrunice - Loučeň  2 : 2
Běrunice urvaly bod s favorizovanou Loučení. Ta se ujala vedení a těsně před přestávkou mohla svůj náskok navýšit, ale domácí brankář byl proti. Ve druhém dějství se domácím podařilo skóre otočit, ale nakonec se týmy o body podělily.   „Začali jsme dobře a měli jsme dvě tutovky. Ty jsme ovšem nedali a hosté šli do vedení. Po přestávce jsme díky vystřídání hru oživili a výsledkem toho bylo otočení skóre. Nepodařilo se nám ale gólově utrhnout a zápas nakonec skončil dělbou bodů. Byl to dobrý zápas, my jsme šance měli a hosté také. Před zápasem bych bod bral, ale myslím, že jsme měli i na vítězství,“ řekl po zápase trenér Běrunic Luboš Vlach.  „Jsem zklamaný z našeho výkonu, víc než jeden bod jsme si rozhodně nezasloužili a nakonec můžeme být rádi i za něj,“ zlobil se kouč Loučeně Otakar Ottomanský. „Domácí měli více šancí, na ty určitě vyhráli a nás ještě podržel gólman Bednář. My jsme dali ještě dva góly, ale ty nebyly kvůli ofsajdům uznány. Působili jsme hodně unaveně, zápas se nám prostě nepovedl,“ nehledal výmluvy Ottomanský, který pomýšlí na příčky nejvyšší. „Když by to na postup bylo, rozhodně bychom se nebránili,“ dodal kouč.  
Branky: 49. Vaňura, 69. M. Chrastný – 23. Holub, 75. Štěpánek. Rozhodčí: Voborník. ŽK: 1:3. Diváci: 70. Poločas: 0 : 1  
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, R. Černý, D. Hála, Štus – M. Chrastný, Hruška, L. Hála, Podnecký (46. M. Mašinda, 83. M. Čížek) – Vaňura, Pilař.

Kostelní Lhota – Běrunice 3 : 0
Zápas rozhodl svým hattrickem domácí útočník Michal Drobný. První branku dal hned v úvodu, další dvě přidal v závěru střetnutí.
Kostelní Lhota bezpečně dokráčela k prvnímu letošnímu vítězství. Vedení se ujala hned v úvodu po chybě hostujícího gólmana. Po vyrovnaném prvním poločase pojistili domácí svoji výhru až v poslední čtvrthodince, kdy si vytvářeli jednu šanci za druhou.
„Hosté hráli jen po velké vápno, my jsme si vypracovali gólové šance až v závěru. Tentokrát jsme některé své příležitosti proměnili. O vítězi nebylo pochyb,“ radoval se předseda Kostelní Lhoty Jaroslav Pavlík.
„My jsme hráli bez pěti hráčů základní sestavy. Brzy jsme dostali dost laciný gól, což utkání poznamenalo. Hráli jsme špatně, hodně složitě, kazili jsme přihrávky. Oproti minule to bylo úplně něco jiného,“ kroutil hlavou běrunický trenér Luboš Vlach.
Rozhodčí: Havlas. ŽK: 1:4. Diváci: 100. Poločas: 1:0.
Běrunice: Šafařík – Poláček, J. Janouch, M. Čížek, Kříž – D. Mašinda (82. J. Čížek), Hruška, L. Hála, Černý – Vaňura, Pilař.

Běrunice - Městec Králové 3 : 7 
Domácí vyfasovali od soupeře sedm branek, ale výsledek je pro ně hodně krutý. Zápas byl rozhodnutý za první poločas, kdy vedl Městec třígólovým rozdílem.
„Soupeř hrál velmi dobře, my jsme byli horším týmem. Po třech chybách jsme Městci umožnili vedení, špatně jsme bránili. Hosté hráli v pohybu, prostě hráli dobře,“ pochválil soka běrunický lodivod Luboš Vlach.
„Co se nám nedařilo v zápase s Libicí, to se nám povedlo tentokrát. Minule jsme hráli dobře, ale nedávali jsme góly, teď jsme tak dobře nehráli, ale byli jsme produktivní. Co jsme vystřelili, to nám tam spadlo. Pro Běrunice je to hodně kruté, trošku lepší jsme sice byli, ale výsledek průběhu hry neodpovídá,“ uznal Zbyněk Eliáš, královéměstecký kouč, jehož tým má na svém kontě zatím plný bodový zisk.
Branky: 14. a 90. Vaňura, 64. Pilař – 22., 29. a 38. Velenský, 78. a 85. Konhefr, 12. Votava, 70. Novotný.
Rozhodčí: Hlavička. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas: 1:4.
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, Černý, D. Hála (81. Kříž), Štus – M. Chrastný, Hruška, L. Hála, D. Mašinda (46. Podnecký) – Pilař, Vaňura.

Hrubý Jeseník – Běrunice 1 : 2
Hosté si odvezli tři body a mohli děkovat hlavně brankáři Chrastnému, který chytil pokutový kop.
„Dvacet minut jsme hráli výborně a měli jsme dát tři góly. Pak ale převzali otěže zápasu hosté, kteří byli fotbalovější a nakonec vyhráli. My jsme ve druhé půli tlačili, ale branku jsme nedali ani z penalty,“ řekl vedoucí domácího mužstva Přemysl Hemiš.
„Sice jsme vyhráli, ale radost mi zkazilo zranění hlavy Kříže. Ale snad bude v pořádku. Do zápasu jsme vstoupili vlažně, ale pak jsme měli zápas ve své režii. Domácí měli problémy s našimi útočníky,“ řekl Luboš Vlach, kouč Běrunic.
Branky: 27. P. Stránský – 29. Vaňura, 42. Pilař. Rozhodčí: Křivka. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 1:2. 
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, D. Hála, Černý, Kříž – M. Chrastný, Hruška, L. Hála, Štus (56. Podnecký) – Pilař (81. D. Mašinda), Vaňura.

Běrunice – Slovan Poděbrady 0: 2
Nováček z Poděbrad vyloupil běrunický stadion. Stačily mu na to dva góly, které dal už během prvního poločasu.
„My jsme si dali brzy vlastní gól. Pak jsme dvacet minut hráli, ale dostali jsme druhý. To nás poznamenalo. Ve druhé půli jsme měli častěji míč, ale měli jen jednu velkou šanci. Zklamali jsme v útočné fázi. Kdybychom hráli do půlnoci, góla bychom nedali,“ řekl berunický kouč Luboš Vlach.
„Maximálně bojovný výkon a nasazení, to rozhodlo. My jsme pokryli dva útočné hroty, které jsou nebezpečné a měli jsme ještě dvě tutovky. Vyšlo nám to, mě se to moc líbilo,“ radoval se manažer Slovanu Poděbrady Petr Král.
Branky: 6. vlastní, 35. Borovička. Rozhodčí: Salava. ŽK: 1:0. Diváci: 60. Poločas: 0:2.  
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, D. Hála, Černý (37. Štus), Kříž – M. Chrastný, Hruška, L. Hála, Podnecký (74. D. Mašinda) – Vaňura, Pilař.

Kostomlaty – Běrunice 3 : 2
Domácí fotbalisté si na své konto připsali v šestém kole soutěže první vítězství, když porazili Běrunice. Kostomlaty vedly už tříbrankovým rozdílem, ale hosté nesložili zbraně a snížili na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat se jim však nepodařilo.
Stínem utkání bylo zranění hostujícího obránce Štuse, který má zlomenou nohu. „Ještě v noci ho operovali,“ hlesl skleslý běrunický trenér Luboš Vlach.
„V prvním poločase jsme soupeře přehráli. Sice jsme v 5. minutě nedali penaltu, kterou kopal Bárta, ale pak jsme dali dva góly. My jsme se po třetím gólu uspokojili, hosté ožili, využívali svoji výškovou převahu a snížili. My jsme se už do hry nedostali a byli jsme rádi, že jsme tři body uhájili. Ale vyhráli jsme zaslouženě,“ řekl kostomlatský středopolař Jaroslav Tománek.
„My jsme měli sice první větší šanci, ale jinak jsme měli vlažný začátek. Ve druhé půli jsme se vrátili do hry, dali dvě branky, ale víc jsme jich dát nestihli. Hrozně mě mrzí to zranění,“ řekl běrunický trenér Vlach.
Branky: 20. Neagu, 38. Novák, 47. Bárta – 49. Vaňura, 73. Pilař. Rozhodčí: Vokněr. ŽK: 1:1. Diváci: 70. Poločas: 2:0.
Běrunice: K. Chrastný – Čížek, P. Hála, Štus (22. D. Mašinda), Kříž – L. Hála, Hruška, Vaňura, Podnecký – Pilař, M. Chrastný. 

 Běrunice – Přerov nad Labem 2:3
„Bylo to bojovné utkání z obou stran. Hosté měli rychlejší protiútoky a v tom byli lepší. V 50. minutě jsme dostali rozhodující gól. Sice jsme soupeře ještě zatlačili, ale šance jsme si nevytvořili,“ uznal běrunický trenér Luboš Vlach.
„Z naší strany to byla slabota, ale fotbal se hraje na góly a my jsme vyhráli. Asi to bylo i tím, že hráč musel do brány a někteří další hráli s nemocí. Hodně jsme se báli něco udělat, i když druhá půle byla o něco lepší,“ hodnotil utkání hrající trenér Přerova František Skuhravý, který šel v 70. minutě do útoku.
Branky: 13. Hruška, 39. Vaňura (z PK) – 22. Smolík, 27. Vodička, 50. Kadeřávek. Rozhodčí: Musil. ŽK: 2:3. Diváci: 80. Poločas: 2:2. 
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála, D. Hála, Kříž – Černý (46. Podnecký), Hruška, L. Hála, M. Chrastný (77. D. Mašinda) – Vaňura, Pilař (60. Kubánek).

Pátek – Běrunice 2 : 2
Domácí fotbalisté vedli v poločase už dvougólovým rozdílem, ale nakonec se museli spokojit s remízou. Po pauze se totiž dvakrát trefili hosté z Běrunic.
„Běrunice hrály dobře i první půli, ale my jsme dali branky. Druhou půli už nás Běrunice přehrávaly a zaslouženě vyrovnaly. Remíza je asi spravedlivá, jen mě mrzí, že neumíme udržet tak slibný náskok,“ řekl po utkání kapitán Pátku Jaromír Bulíř.
„Řekl bych, že jsme měli častěji míč na svých kopačkách, ale udělali jsme dvě chyby a sami jsme soupeři nabídli vedení o dva góly. Po přestávce jsme byli opět aktivní a po dvou standardních situacích jsme vyrovnali. V závěru jsme měli velkou šanci, ale tu měli těsně před koncem i domácí,“ uvedl k zápasu Ondřej Vaňura, běrunický útočník.
Branky: 15. Král, 35. Zumr – 57. Hruška, 68. Kubánek. Rozhodčí: Langr. ŽK: 4:1. ČK: 72. de Giorgii (Pátek). Diváci: 80. Poločas: 2:0.
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála, D. Hála, Kříž – Černý, Hruška, L. Hála, M. Chrastný (60. Podnecký) – Vaňura, Pilař (68. Kubánek).

Běrunice – Krchleby 1: 3
„Je to stejné jako vždy. Máme herní převahu, šance, ty ale neproměňujeme. A na to jsme dojeli. Hosté vytěžili z minima maximum,“ řekl běrunický forvard Ondřej Vaňura.
„Soupeř hrál velice dobře. My jsme vyhráli hlavně díky tomu, že domácí neproměnili své příležitosti. Nám tam spadlo všechno, co jsme měli,“ přiznal krchlebský kapitán Josef Ditrich.
Branka: 43. Pilař Rozhodčí: Havlas. ŽK: 4:3. Diváci: 60. Poločas: 1:1. 
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála, D. Hála, Kříž (41. Čížek) – D. Mašida (46. Podnecký), L. Hála, Hruška, Černý (75. Kubánek) – Vaňura, Pilař

Semice B – Běrunice 2 : 1
Běrunice se od začátku sezony trápí v koncovce. To dokumentovaly i na půdě rezervy Semic, kde prohrály. Mohly však získat alespoň bod, ale v 73. minutě neproměnily ani pokutový kop. Ten zahodil Pilař.
„Do třicáté minuty to bylo vyrovnané, pak byli hosté až do konce lepší. Dobře kombinovali, ale výraznou šanci neměli. Běrunice byly dobré na míči a přehrávaly nás, ale nedaly ani penaltu,“ řekl semický Jaroslav Havránek, který pobyl na hřišti do 75. minuty.
„Domácí se podruhé dostali k bráně a hned z toho byla branka. My jsme pak hráli, ale ihned po vyrovnání jsme inkasovali podruhé. A pak přišla ta penalta. Na bod jsme určitě měli,“ uvedl běrunický forvard Ondřej Vaňura.
Branky: 15. a 62. Šimůnek – 60. Pilař. Rozhodčí: Kopic. ŽK: 3:3. Diváci: 60. Poločas: 1:0. 
Běrunice: K. Chrastný – Poláček (46. Čížek), P. Hála, D. Mašinda, Kříž – M. Chrastný (74. Budai), Hruška, L. Hála, Černý – Vaňura, Pilař.

Běrunice – Dymokury 2 : 0
Na hřišti Běrunic Dymokury ještě nikdy nebodovaly a navíc nevstřelily ani jednu branku. A výsledek? Opět prohra s nulou vstřelených gólů.
„Hra nebyla dobrá, ale potřebovali jsme tři body a za ně jsme rádi. My jsme dali dvě branky, soupeř zahrozil jen dvakrát po standardkách a trefil tyč a břevno,“ uvedl domácí hráč Ondřej Vaňura.
„Přestože si někteří hráči v základní sestavě áčka nepočínali špatně, na body jsme nedosáhli. Navíc, než jsme předvedli v utkání, bohužel nemáme. Hrajeme zcela bez útočníků a celý zápas čisté konto nedokážeme udržet,“ smutnil dymokurský hráč Martin Malát.
Branky: 33. M. Chrastný, 58. Vaňura (z PK). ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 1:0.
Běrunice: K. Chrastný – D. Mašinda, D. Hála, Černý, Kříž – M. Chrastný, Vaňura, Hruška, L. Hála – Pilař (46. Budai), Kubánek

Libice nad Cidlinou – Běrunice 2: 5
Domácí tým prohrával už o dva góly, přesto dokázal srovnat. Ale po změně stran dávali góly už jen hosté.
„V improvizované sestavě jsme utkání nezvládli. Náš výkon byl špatný, přestože jsme hráli o šest bodů,“ ulevil si kouč Libice František Hovorka. „Za stavu 2:2 jsme zahráli špatnou malou domů, následoval faul a penalta a poté to na kluky padlo,“ dodal Hovorka.
„Po našem vedení jsme polevili a Libice vyrovnala. Ve druhém poločase jsme ale dali branku z pokutového kopu a od té doby domácí nic neměli. My jsme chodili do brejků do otevřené obrany a dali jsme další dvě branky,“ hodnotil utkání běrunický autor hattricku Ondřej Vaňura.
Branky: 32. a 43. Kalina – 13., 64. a 77. Vaňura, 27. Pilař, 50. Kubánek (z PK). Rozhodčí: Souček. Bez karet. Diváci: 40. Poločas: 2:2.
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála, Černý, Kříž – Mašinda, Hruška, L. Hála, M. Chrastný – Vaňura (80. Budai), Pilař (46. Kubánek).
 
Běrunice – Sadská B 2: 0
„Brzy jsme dali první gól a potom jsme měli další šance, ty jsme ale neproměnili. Uklidnila nás až druhá branka. Byli jsme celý zápas lepší, Sadská měla snad jedinou vážnější šanci. My tři body bereme, i když výhra měla být vyšší,“ řekl běrunický forvard Ondřej Vaňura.
„Domácí byli po celý zápas lepší a jejich výhra byla jednoznačně zasloužená. My jsme neměli téměř nic, vážně jsme zahrozili asi jen jednou. Prostě domácí vyhráli zaslouženě,“ řekl kouč sadské rezervy Martin Dvořák.
Branky: 10. Hruška, 72. Kubánek.Rozhodčí: Dvořák. Bez karet. Diváci:60. Poločas: 1:0.
Běrunice: K. Chrastný – Kříž, D. Hála, P. Hála, Poláček – M. Mašinda (69. Pilař), Hruška, Černý, M. Chrastný (89. Čížek) – Vaňura, Kubánek.